ÎȚI STĂM LA DISPOZIȚIE CU SFATURI PRENTU CĂLĂTORII CU AUTORULOTA DE INCHIRIAT

RECOMANDĂRI DE TRASEE, LOCURI DE CAMPARE, ALTE ATRACȚII

DE CE SĂ PLECI CU AUTORULOTA?

În primul rând, și cel mai important, vacanța cu autorulota iți oferă libertatea să ajungi oriunde dorești, oricând dorești și cu cine dorești;

Poți oferi familiei tale momente de neuitat. Copiii vor alerga liberi și vor avea ocazia să afle cât mai multe din secretele naturii. Departe de stresul cotidian și lumea modernă, familia ta va fi alta, mult mai fericită, liniștită, energică și unită. Copiii iubesc aceste vacanțe, cu siguranță vor uita de tablete și telefoane!

Ai posibilitatea să vizitezi locuri unice, în mijlocul naturii, departe de civilizație, unde infrastructura locurilor de cazare nu este dezvoltată. Imaginează-ți cum e să te trezești dimineața cu toți munții în fața ta, cu șipotul râului de lângă tine, în zumzetul păsărilor sau să deschizi geamul și să prinzi răsăritul soarelui deasupra mării, auzind valurile care se sparg de ţărm…

Nu există altă modalitate mai bună de a călători atât de aproape de natură având aproape același confort ca acasă. Autorulota Joy2Wander prin tehnologia de ultimă generație recrează în miniatură căsuța ta, cu living, dormitor, baie și bucătărie.

Cel mai fericit membru al familiei tale, va fi cățelul. E singura modalitate în care îl poți lua cu voi peste tot și nu veți mai fi nevoiți să îl lăsați la pensiuni, prieteni, rude, unde nu știți niciodată ce se va întâmpla cu el.

Poți îmbina ușor vizitarea unor locuri unice cu sporturile și activitățile tale preferate. Ai loc suficient să îți depozitezi: bicicletele, kite-ul, placa de surf, placa de snowboard, caiacul, barca pentru rafting, cortul, etc.

Costul unei astfel de vacanțe este mult mai avantajos, având în vedere faptul că poți călători cu până la 6 persoane, îți poți găti singur, poți vizita o multitudine de locuri, nu mai trebuie să urmărești cele mai ieftine bilete de avion pe linii low-cost cu riscuri mari, eviți întârzierile avioanelor, etc.

CUM PLANIFICI CĂLĂTORIA?

Este bine să iți formezi înainte o idee despre zona în care vrei să ajungi, deși cele mai reușite vacanțe sunt cele fără niciun plan. Cu Autorulota Joy2Wander, dacă ești curajos, chiar poți pleca fără niciun plan. Aceasta îți oferă posibilitatea de a te conecta la Internet în permanență, astfel planul tău se poate configura în funcție de unde ești și de ce îți dorești atunci.

 Totuși sfaturile noastre sunt:

să te informezi  despre locațiile/zonele unde vrei să ajungi, distanțele până acolo și facilitățile pe care le oferă;

să suni înainte la camping-uri pentru a confirma disponibilitatea;

să verifici legislația din țările/zonele respective: unde ai voie să campezi, unde ai voie să deversezi reziduurile, ce taxe de drumuri trebuie să plătești, unde/cum încarci buteliile de gaz;

cum este vremea în perioada respectivă;

Dacă nu aveți nicio idee de traseu, noi te putem ajuta. Desigur pe site-ul nostru găsiți câteva recomandări generale, dar și câteva trasee deja configurate, totuși dacă tot nu te regăsești, putem să discutăm și împreună să configurăm un traseu.

CUM ÎȚI FACI BUGETUL?

Costul de închiriere a autorulotei include folosința acesteia de către un maxim de 6 persoane și pet-ul acestora pe perioada stabilită în contract, asigurarea pentru furt și accidente, curățenia acesteia după folosință și desigur folosința tuturor obiectelor necesare unei vacanțe fără griji și în care să veniți doar cu hainele de schimb și periuța de dinți;

Pe lângă acestea, în funcție de traseul pe care îl alegeți, trebuie să faceți și o estimare a următoarelor costuri: motorina, taxele aferente campării în campingurile organizate, taxele de drum, cumpărăturile de alimente, taxele de vizitare a obiectivelor turistice și costurile de reîncărcare a buteliilor cu gaz și a rezervoarelor cu apă.

CUM MĂ DESCURC CU AUTORULOTA?

Vestea bună este că se poate conduce cu permis categoria B!

Dimensiunea autorulotei este cu totul diferită față de cea a unui autoturism normal: lungime 7.12 m; lățime: 2.31 m; înălțime: 3.2 m;

Pentru siguranța pasagerilor, a autorulotei și a bunurilor trebuie să :

vă asigurați, înainte de plecare și în timpul mersului, că toți pasagerii sunt așezați, că dulapurile, geamurile și ușile autorulotei sunt închise cu siguranțele fixate și că toate bunurile sunt fixate / depozitate astfel încât să nu cadă/spargă și să se miște;

adaptați viteza la condițiile de drum, trafic și la dimensiunea autorulotei

evitați drumurile cu denivelări mari; drumurile înguste/joase; drumurile cu sol ce prezintă risc de împotmolire (ex: nisip, noroi, etc)

abordați virajele încet și în larg pentru a evita acrosarea colțurilor autorulotei de diverse obiecte (“ex: mașini; borduri, pompa benzina, copaci; semne de circulație; etc)

parcați autorulota în locuri care oferă spațiul optim pentru manevrele aferente;

Asigurați-vă că ați tras frâna de mână la fiecare staționare/oprire/parcare/campare

Este nevoie să conduceți cu atenție și luați-vă timp suficient pentru a vă acomodata cu autorulota.

SFATURILE NOASTRE:

NU vă grăbiți în trafic și atunci când efectuați manevre de parcare / campare!

NU vă angajați în depășiri dacă nu aveți spațiu suficient și timp la dispozitie pentru aceste manevre!

CAMPAREA AUTORULOTEI

Este posibilă în zone amenajate (camping-uri) contra cost sau neamenajate fără costuri (offcamping), doar după verificarea legislației din zona respectivă.

Înainte de a campa, parcați autorulota într-o zonă sigură, verificați locul în care intenționați să campați iar abia apoi efectuați manevrele de campare, preferabil asistat de o altă persoană.

În cazul în care terenul de campare nu este drept puteți echilibra autorulota cu ajutorul celor două cale aflate în autorulotă.

Pentru camparea în camping-uri vă rugăm să aveți în vedere următoarele:

oferta este diversificată, fiecare camping oferind anumite servicii (ex: acces la curent / apă; dușuri / grupuri sanitare; locuri de joacă; etc)

este posibil să aveți nevoie de rezervare prealabilă pentru anumite campinguri din afara României

Înainte de a campa vă sfătuim să vă asigurați că:

în camping-ul ales aveți toate utilitățile: apă, curent, toalete, loc de deversare sau nu;

în cazul în care alegeți o locație offcamping, asigurați-vă că aveți apă suficientă, rezervoarele reziduale sunt goale, buteliile de gaz sunt pline, sursa de curent este funcțională…și aveți toate cumpărăturile făcute.

De voi depinde cât de mult puteți sta în locurile offcamping. Autorulota iți oferă o autonomie de până la 3-4 zile, însă asta depinde de cât de mult îți adaptezi stilul de viață la unul economic și eficient. A economisi apa, curentul electric și gazul va trebui să devină un mod de viață, va fi provocarea ta de adaptare acum, dar și pentru un viitor cât mai ECO.

CUM PROTEJEZ MEDIUL?

Doar prin reducerea consumului de apă, curent și gaz, vei putea contribui și tu pentru câteva zile la salvarea mediului înconjurător;

Iți vom asigura toate condițiile să poți depozita gunoiul până la următorul loc de colectare;

Iți vom pune la dispozitie detergenți bio;

Vei avea la dispoziție toate ustensilele necesare pentru curățarea locului după campare.

This post is also available in: Engleză